Tarwegierst spaghetti met koolraap, broccolikiemen en paksoy

Af en toe weer eens nieuwe dingen bestellen bij mijn biologische winkel is altijd leuk, dus naast wortel pasta ook gierst spaghetti.

Benodigde keukengerei voor deze pasta:

  • 2 kookpannen
  • mes
  • snijplank
  • braadpan/hapjespan
  • weegschaal
  • maatbeker
  • maatlepel-set

Ingrediënten voor de groente pasta:

  • 1 koolraap, ongeveer 900 gram
  • 500 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram spinazie
  • 40 gram broccolikiemen
  • 450 gram paksoy
  • 150 gram vijgen chutney
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 100 ml vegan room
  • 80 gram zachte kruidenkaas
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 2 theelepels Ras el Hanout
  • 3 theelepels arrabiata
  • parmazaanse kaas

 

Bereiding voor deze pasta:

  1. Schil de koolraap, snij deze in blokjes en kook dit met een bodem water in 10 minuten gaar.
  2. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en roerbak hier de spinazie, koolraap, de broccolikiemen en de grof gesneden paksoy in met de kruiden.
  4. Voeg de vijgenchutney, room, roomkaas en de zongedroogde tomaten toe en verwarm alles goed.
  5. Serveer de groente bij de pasta en strooi er wat parmezaanse kaas over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *