Spaghetti blauwe kaas, brie en spinazie

Ja, ik weet het, er zit een vlek op het bord, geen gezicht maar we deden een test. Niet opruimen en geen vlekken wegvegen zeggen sommige makers van foodfotografie. Gelukkig na een vraag op social media zijn mensen het hier niet mee eens, inclusief mezelf. Maar ik heb niet meer gedacht aan een foto op mijn eigen manier zonder een vlek 😉

Nodig:

  • grote kookpan
  • braad of hapjespan
  • snijplank
  • mes
  • weegschaal
  • theelepel

Ingrediënten:

  • 350 gram spaghetti
  • 300 gram spekjes
  • 1 ui
  • 4 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram tomaten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • 2 theelepels gedroogde korianderblad, of vers
  • peper
  • zout
  • 175 gram blauwe kaas
  • 200 gram brie
  • 300 gram spinazie

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Bak de spekjes uit zonder olie.
  3. Snipper ui, bosui, knoflook en snij de tomaten in blokjes. Voeg dit bij de spekjes.
  4. Voeg de kruiden kaneel, kardemom en koriander toe en wat peper en zout.
  5. Bovenstaande mag 10 minuten pruttelen, dan mag de blauwe kaas en brie erbij.
  6. Op het laatst mag de spinazie erbij en dat mag een paar minuten slinken.
  7. Giet de spaghetti af en voeg dit erbij in de braadpan of serveer het apart bij de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *