Pasta met vegetarische bolognesesaus

Een bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. Het is een saus met mooie verse producten zoals alle gerechten in Italië.
Als je een keer meer tijd hebt mag de saus best 1 of 1½ uur sudderen, het komt de saus ten goede.

Benodigd keukengerei:

  • braadpan
  • kookpan
  • houtenlepel
  • mes
  • snijplank

Ingrediënten voor Pasta met bolognesesaus 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomaten
  • 1 winterwortel
  • 2 strengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • 1 citroen, het sap
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels  balsamicoazijn 0,5 1 1,5 2 eetlepel
  • 150 ml rode wijn,  ik gebruik alcoholvrije
  • 20 gram verse Italiaanse kruiden (b.v. oregano, rozemarijn, salie en tijm)
  • peper
  • zout
  • 400 gram pastaBereiding van de pasta met  bolognesesaus:
  • Snij de ui, knoflook, tomaten, winterwortel, bleekselderij en paprika fijn, hoe fijner het gesneden is hoe sneller alles gaar is.
  • Verwarm wat olijfolie in de braadpan en bak hier de ui in aan, dan de knoflook en vervolgens de overige groente in.
  • Het citroensap, kaneel, balsamico en de wijn mogen erbij.
  • De verse kruiden mogen er boven op, al dat niet met een touwtje erom zodat het er makkelijk uit te halen is.
  • Laat alles zachtjes sudderen tot dat het bijna gaar is, een bijt vindt ik zelf wel lekker bij groente.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en zorg dat de saus en pasta gelijk klaar is.
  • Verwijder de verse kruiden uit de saus, breng op smaak met peper en zout en serveer de saus met de pasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *