Afgelopen wintersport heb ik bij Eataly in Turijn pasta met tomaat en basilicum meegenomen. Deze heb ik deze zomer, heel duurzaam, met een zeilboot naar Denemarken gebracht. Ik heb er een gerecht met peultjes en groene asperges mee gemaakt. Met gewone pasta is het natuurlijk ook erg lekker!

Benodigde keukengerei:

  • kookpan
  • hapjespan of braadpan
  • snijplank
  • mes
  • houtenlepel

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram groene asperges
  • 500 gram peulen
  • 150 gram pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels citroenpeper
  • 4 gram basilicum, blaadjes
  • 150 gram feta
  • zout
  • peper

Bereiding:

  1. Snij 1 1/2 cm van de onderkant van de asperges af, dit is houtachtig, en snij ze in 3 stukjes. Kook ze 8 minuten in kokend water en schep ze eruit.
  2. Dop de peultjes ondertussen en kook de erwtjes in kokend water in 5 minuten gaar. Ik gebruikte hier hetzelfde water voor als waar de asperges in zijn gekookt.
  3. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  4. Verhit de olijfolie in een hapjespan en snipper ui en knoflook, bak dit in de olie aan.
  5. Snij de tomaten in blokjes en voeg deze met de citroenpeper toe bij het ui. Laat dit 5 minuten even pruttelen en voeg de erwtjes en de asperges toe. Als deze laatste ingrediënten gaar zijn mag de in blokjes gesneden feta erbij en de fijn gesneden basilicum.
  6. Maak op smaak met peper en zout en serveer de pasta met een schijfje limoen erbij zodat iedereen dit zelf naar smaak kan toevoegen.

Op de foto zit de feta er nog niet bij, vergeten maar het smaakte er wel erg lekker bij toen we het aan tafel toegevoegd hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *