Koolwraps met baba aardpeer

Savooiekool heeft een waanzinnig mooi blad dus prima geschikt om er wraps mee te maken.

Benodigde keukengerei:

  • koekenpan of braadpan
  • houtenlepel
  • kookpan
  • snijplank
  • mes
  • rollade touw

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram bleekselderij, in ringen gesneden
  • 200 gram witlof, fijn gesneden
  • 175 gram komkommer, in plakjes gesneden
  • 50 gram cherry tomaatjes, door de helft gesneden
  • 20 gram zonnebloempitten, geroosterd
  • 4 theelepels garam masala
  • 1 eetlepel mosterd
  • 6 bladeren van een savooiekool
  • 1 mango, in blokjes gesneden
  • baba aardpeer
  • 1 limoen, in schijfjes gesneden

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hier 10 minuten de bleekselderij, witlof, komkommer, tomaatjes met de mosterd en de garam masala in aan. Bak de laatste 5 minuten de mango mee.
  2. Kook ondertussen een pan met water en dompel hier de koolbladeren in en haal ze er meteen weer uit. Spoel de bladeren meteen met koud water zodat ze hun mooie kleur behouden en laat ze uitlekken.
  3. Vul de bladeren met het witlofmengsel, strooi er wat zonnebloempitten over en bindt ze dicht met touw.
  4. Serveer de bladeren met baba aardpeer en een schijfje limoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *