Koken in Frankrijk, pasta met entrecote en chipolata worstjes

Als ik in Frankrijk ben, ga ik tussen de middag uitgebreid lunchen met mooie producten, zoals afgelopen zondag in Aubeterre.
Ik liet mij blij verrassen met een menu van heerlijke streekproducten. Dit werd voor 16 euro geserveerd, ja dat kan hier en dan krijg je echt goed te eten.

De eigenaar bracht mijn bord met de mededeling, ik hoop dat je honger hebt. De entrecote paste eigenlijk niet op het bord.
Het weer was beter dan voorspeld, dus ruim 2 uur genoten van de zalige maaltijd op het terras van mijn lievelingsplein. Met een wijntje, ja ik ben tenslotte in Frankrijk dus ik pas mij aan 😉

Dit is voor mij echt “Leven als god in Frankrijk”.
Er was die ochtend in Aubeterre ook nog eens een geweldige boerenmarkt op hetzelfde plein. Jammer dat ik in de ochtend de supermarkt met zoveel meer lokale producten dan in de Nederlandse supermarkt al onveilig had gemaakt.

Omdat ik mij nooit in kan houden met de mooie ingrediënten die ik in Frankrijk tegen kom, kook ik ‘s avonds zelf. Gisteren was dit pasta met entrecote en chipolata worstjes.
Een chipolata is een klein worstje dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Meestal varkensvlees maar ik gebruik in dit recept een runder chipolata.

Normaal zou ik zelf pasta maken en verse kruiden gebruiken maar ik vertrek vandaag naar de Auvergne. Ik eet hier 2 dagen bij mijn gastheren dus verse ingrediënten meenemen is niet handig.

Benodigde keukengerei:

  • kookpan
  • 2 koekenpannen, of een hapjes of braadpan erbij
  • houten lepel
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 x 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine venkel
  • 1 kleine courgette
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes, recept
  • 250 gram verse pasta, ik had er basilicum door
  • 2 theelepels herbes de Provence, of verse kruiden
  • 3 runder chipolatea worstjes
  • 1 kleine entrecote
  • snufje zout
  • peterselie, fijn gehakt

Bereiding van pasta met entrecote en chipolata worstjes:

  1. Snipper een sjalotje en knoflook en bak dit in de olijfolie zachtjes aan.
  2. Snij de venkel en courgette in blokjes, bak dit bij het sjalotje 10 minuten mee. Voeg de kruiden toe en zorg dat de groenten beetgaar zijn, aan het einde kunnen de zongedroogde tomaatjes erbij.
  3. Kook de pasta, in mijn geval was dit 2 minuten.
  4. Verwarm een koekenpan en doe hier wat olijfolie in. Bak de chipolata wortjes rondom bruin. Op het laatste moment bak je de entrecote om en om met wat zout erop.
  5. De tijd die de entrecote nodig heeft is afhankelijk van de grote, omdat ik twee keer vlees had was deze erg dun dus zo klaar.
  6. Eerlijk gezegd te snel want met om en om bakken om de entrecote bruin te laten worden was deze al niet mooi rood meer.
  7. Snij het vlees en serveer alles los van elkaar, gebruik als garnering de peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *