Kleinzoon mag kiezen dus we eten vegetarisch bloemkooltaart

De kleinkinderen kwamen afgelopen weekend logeren, gezellig met Sinte Maarten. Nou ja gezellig wel, maar dat snoep…dat krijgen ze normaal gesproken thuis en bij oma niet.

De kinderen eten op dit moment wel weer goed. Maar ik laat ze vaak kiezen wat ze willen eten. En ik pas het recept in zoverre aan dat ik in dit geval wat minder kerrie en zout gebruik.

Zo aten we dus zaterdagochtend een pizza als ontbijt, ja met yoghurtdeeg en fruit erop en ‘s avonds voor het Sinte Maarten een bloemkooltaart.

Benodigde keukengerei:

springvorm 24 cm
snijplank
mes
kookpan
kom
garde

Ingrediënten voor de bloemkooltaart:

1100 gram bloemkool, vuil gewogen
300 gram zoete aardappelen
6 plakjes bladerdeeg of zelf maken, 2 x dit recept
olijfolie om de springvorm in te vetten
4 eieren, M
4 bosuitjes
200 gram crème fraîche
2 theelepels kerrie, zonder kinderen zou ik 4 theelepels gebruiken
peper
zout
1 rode punt paprika
200 gram mozzarella, zonder kinderen is blauwe kaas ook lekker
iets paneermeel voor op de bodemBereiding bloemkooltaart:

  • Maak de bloemkool schoon en snij deze in roosjes. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes. Kook beide in een pan 20 minuten. Ik had vrij grote stukken bloemkool, ze mogen beet gaar worden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed de springvorm op de bodem en aan de zijkanten met bladerdeeg. Hier werkt eigen gemaakt bladerdeeg een stuk makkelijker.
  • Strooi wat paneermeel op de de bodem om het ergste vocht uit de bloemkool op te vangen.
  • Verdeel de blloemkool en de aardappepelkn over de bodem.
  • Klop de eieren met de fijn gesneden bosuitje, crème fraîche, kerrie, peper en zout. Giet dit over de bloemkool.
  • Snij de punt paprika en verdeel deze over de taart.
  • Snij de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de taart.
  • Zet de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven en serveer deze met wat zeezout.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *