Groenten pasta met avocadosaus

Op woensdag doe ik vaak alle groenten uit de koelkast in een pan voor een pastasaus omdat ik op donderdag de nieuwe groentenkrat ophaal. Deze keer had ik ook nog een grote avocado dus daar heb ik de saus mee gemaakt, samen met wat verse kruiden uit de tuin.

Benodigde keukengerei voor de groenten pasta:

  • braadpan
  • kookpan
  • snijplank
  • mes
  • staafmixer en hoge maatbeker

Ingrediënten voor de groenten pasta:

  • 400 gram pasta
  •  2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 500 gram tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 3 kleine Rawit pepertjes, zonder zaad gesnipperd
  • 500 gram broccoli, in roosjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 350 gram avocado, nog niet schoongemaakt
  • 75 gram pesto, ik had daslook pesto
  • 1 1/2 cm gember, geschild
  • 5 gram verse kruiden, b.v. tijmblaadjes, salie blaadjes, oregano en bieslook
  • peper
  • zout
  • 300 gram spinazie
  • 60 gram kiemen, ik had Chinese rose, brocc
  • 200 gram mozzarella, Öma Mozzarella of Züger mozzarella is o.a. vegetarisch

Bereiding van de groenten pastasaus:

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook aan.
  3. Voeg vervolgens de tomaten, paprika, pepertjes, broccoli, courgette en de champignons toe. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
    1. Maak de saus door de avocado schoon te maken en het vruchtvlees met de pesto, gember en de verse kruiden fijn te maken met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Voeg de saus toe aan de groenten met de spinazie en de kiemen, laat alles goed warm worden.
  5. Serveer de saus met de pasta en de mozzarella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *