Gastblog van Puur Suzanne

Ik ben Suzanne, 30 jaar, woonachtig in Brabant en dochter van een paprika teler. Ik doe mijn best om zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes te koken, voldoende groenten en fruit te eten en vlees te laten staan. Ook ik vind gezond eten niet altijd even makkelijk en ben dol op zoetigheden. Gezond eten afwisselen met af en toe een stukje chocolade of iets anders lekkers moet dan ook zeker kunnen. Dit alles deel ik op mijn persoonlijke food en lifestyle blog: www.puursuzanne.nl

Waarom ben je een maand helemaal vegetarisch gaan leven, wat heeft het je opgeleverd.

Ik ben eigenlijk al heel lang klaar met vlees om verschillende redenen (denk aan klimaat, gezondheid, dierenwelzijn) maar toch at ik het af en toe nog wel. Uit gemakzucht ofzo? Echt zo raar hoe dit in je hoofd werkt. Een echt antwoord waarom ik af en toe vlees eet kan ik jou niet geven. Er zijn mensen die zeggen: Suus het is al super goed dat jij zo weinig vlees eet! En misschien is dat ook wel zo maar toch voelt het alsof ik het half doe. Het voelt gewoon niet goed meer. Op het moment dat ik dit artikel van de correspondent las dacht ik wie hou ik nu voor de gek? Alleen mezelf toch?! Lees dit artikel alleen als je er zelf ook interesse in hebt. Ik wil jou echt niet overtuigen om vegetariër te worden. De overtuiging om geen vlees meer te eten zal echt uit jezelf moeten komen. Dit artikel gaf mij de doorslag om het eens een maand te proberen zonder vlees. Dit deed ik in maart. Ik ben deze maand niet helemaal vegetarische gegaan omdat ik wel vis heb gegeten. Bij mij ging het echt om het vlees laten staan deze maand.

Voel je je gezonder of merk je andere positieve of negatieve gevolgen?

Ik heb erg onrustige darmen (spastische darm) en ik merk dat doordat ik het vlees laat staan veel minder problemen heb met mijn darmen.

Hoe ga je na deze maand verder, je at natuurlijk al regelmatig vegetarisch, wordt dit nu meer?

Ik kan het vlees eten niet meer goed praten voor mezelf. Ik laat het vlees dus ook na maart staan. Ik wil mezelf niet het stempel vegetariër geven omdat vegetarisch leven verder gaat dan alleen vlees laten staan.

Wat viel je tegen om vegetarisch te leven en wat viel je mee.

Het is mij gelukt om elke dag te koken zonder vlees. Ik vond dat absoluut niet lastig of moeilijk. Ik werd enorm uitgedaagd in de keuken, ik heb heerlijke vleesvervangers gegeten en heb leuke nieuwe gerechten gekookt. Maar het ging niet altijd zo goed hoor. Ik ging uiteten met vriendinnen en wij deelde allerlei hapjes en at per ongeluk een hapje met vlees. Ik dacht er niet bij na en had niet helemaal door dat het vlees was. En ik at ook nog tijdens een borrel 1 bitterbal in plaats van een kaassoufflé. Oeps! Dus nee ik ben niet 31 dagen helemaal vleesvrij geweest. Vlees thuis laten staan is geen probleem (ik koop het gewoon niet) maar buiten de deur heb ik er toch iets meer moeite mee.

Hoe ging je omgeving ermee om, werd er rekening met je gehouden.

Dat ging goed. Mijn vriend Dennis at gezellig vegetarisch mee dus in dat opzicht vond ik het niet moeilijk.

Mijn favoriete recept op dit moment is vegetarische pasta met champignons en walnoten. Het recept vind je hier terug.

2 gedachtes over “Gastblog van Puur Suzanne

  1. Hoi Suzanne en Annemiek, ik heb met interesse gelezen, leuk . Bij mij kwam echter 1 vraag op vanwege dat ik over gezondheidsproblemen lees (darm) die ongetwijfeld (ook) te maken hebben met het verteren van vlees, maar hoe staan jullie met biologisch ? de mens is beresterk, maar volgens mij is de niet aflatende druk van en door chemicalien in het algemeen en zoals medicatie”” , pesticiden”” (10.000 ton/jaar NL) misschien wel nog belangrijker. Ja lastig, het is ook nooit goed 🙂 ja hoor echt wel, maar ik denk dat de chemie onze lichamen totaal afbreekt, dus moeten we NOG beter.

    1. Hallo Martin, Klopt helemaal ik Annemiek eet ook zeker biologisch. Ik eet vegetarisch/vegan door nierfalen en met 8 pillen minder erg met voeding bezig.Ik eet de groente uit een biologische krat en kook met een grote biologische moestuin mee voor mijn nieuwe vegetarische lifestyle (kook)boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *