Cannelloni met spinazie en blauwe kaas

Cannelloni is een soort pasta, die bestaat uit grote dikke staafjespasta gemaakt uit durumtarwe. Oorspronkelijk komt het gerecht uit Italië, ik gebruik er lasagnevellen voor. Dat werkt een stuk makkelijker, oprollen met vulling in plaats van de buizen vullen.

Keukenbenodigdheden voor de cannelloni:

  • ovenschaal
  • koekenpan
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 6 gram oregano, de blaadjes fijn gehakt
  • 5 gram tijm, de blaadjes fijn gehakt
  • 400 gram spinazie
  • 125 gram blauwe kaas, in blokjes, Bastiaanse is vegetarisch
  • 60 gram walnoot, grof gehakt
  • zout
  • peper
  • 250 gram lasagne bladen
  • 100 ml slagroom
  • 75 gram geraspte kaas, bijvoorbeeld geitenkaas van Klaver
  • 6 gram oregano, de blaadjes fijn gehakt

Bereiding cannelloni:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, champignons, tomaat, oregano en tijm aan.
  3. Voeg de spinazie toe en laat dit iets slinken.
  4. Voeg als laatste de blauwe kaas en walnoot er door en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel het mengsel over de lasagne bladen en rol deze op, leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
  6. Verdeel de slagroom, oregano en de geraspte kaas erover en bedek de schaal met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 minuten in de oven.
  7. Haal het aluminiumfolie eraf en laat het nog 10 minuten in de oven een korstje krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *