Calzone met daslook pesto en gorgonzola

Calzone; oftewel een dubbel gevouwen pizza die oorspronkelijk van brooddeeg werd gemaakt. In dit recept maak ik het deeg met Griekse yoghurt.

Benodigde keukengerei:

  • kom
  • deegrol
  • bakplaat
  • bakpapier
  • houtenlepel
  • vork
  • kwastje

Ingrediënten:

  • 225 gram bloem
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 3 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 gram daslook of gewone pesto
  • 50 gram gorgonzola, verkruimeld
  • 100 gram tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 eidooier

Bereiding calzone:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Doe het meel in een kom en voeg al roerend langzaam de yoghurt toe, bakpoeder en een snufje zout. Bestuif het aanrecht en kneed het deeg. Het lijkt even van niet maar het gaat een mooi elastisch deeg worden.
  3. Houd een stukje deeg achter om een vlecht voor de rand te maken als je dit wilt, dicht vouwen en de randen alleen met een vork dicht maken kan ook.
  4. Het deeg mag uitgerold worden en op bakpapier op de bakplaat.
  5. Op één helft mag de pesto, gorgonzola en tomaat, houd 1 cm van de rand schoon.
  6. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en maak de randen dicht met een vork. Maak eventueel een vlecht en leg deze over de rand.
  7. Klop de eidoor los en smeer de bovenkant van de pizza hiermee in.
  8. Bak de calzone in 30 minuten gaar en mooi bruin.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *