Artisjok en groene asperges hartige taart

Er zitten ook nadelen aan alles zelf willen maken, zelfs aan boord van de Tranquilo wil ik mijn bladerdeeg zelf maken. En ook al heb ik geen deegroller met een thermoskan kan ik ook rollen 😉 Vers is bladerdeeg echt veel lekkerder en het verwerkt ook nog eens een stuk makkelijker.
Het klinkt raar voor een foodie maar dit is de eerste keer dat ik artisjokken in mijn keuken heb en het filmpje wat ik er mee moest doen was dus meer dan welkom.

Benodigd keukengerei:

  • springvorm 24 cm
  • snijplank
  • mes
  • koekenpan

Ingrediënten hartige taart 4 personen:

  • 6 plakjes bladerdeeg of 1 1/2 keer dit recept bladerdeeg
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 2 artisjokken
  • 250 gram groene asperges
  • 2 lente uitjes, gesnipperd
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels room
  • 150 gram blauwe kaas, b.v. Bastiaansen is vegetarisch
  • peper
  • zout
  • paar takjes bieslook

Bereiding:

  1. Maak de artisjok schoon op de volgende wijze en gebruik hierbij het citroensap.
  2. Kook de artisjok 10 minuten in water met wat citroensap.
  3. Snij 1 1/2 cm van de onderkant van de asperges af en kook de asperges in 5 tot 8 minuten beetgaar. Ik heb ze de laatste 8 minuten met de artisjok samen gekookt.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Vet een 24 cm springvorm in met olijfolie en bekleed de vorm met bladerdeeg, maak een opstaande rand van 3 cm.
  6. Verdeel de artisjok stukjes, asperges en gesnipperd ui over de bodem van de taart.
  7. Klop de eieren met de room en de blauwe kaas, maak op smaak met flink wat peper en zout. Dit mag over het astisjok-mengsel verdeeld worden.
  8. Bak de taart af in 30 minuten.
  9. Strooi wat fijngeknipte bieslook over de taart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *