Vegan buiten de deur in Amersfoort bij Coffee Corazon

Vandaag heb ik voor het eerst buiten de deur vegan gegeten met mijn vriendin in Amersfoort hebben we koffie gedronken en geluncht.

Ik had op hotspots gegoogeld, nog niet eens op vegan, toen ik via het tijdschrift Jan bij Coffee Corazon op de site kwam. Zo goed als alles is biologisch en zelfgemaakt, speciale gerechten en heel veel keus in vegan drinken en eten. Ze hebben een theebar en heel veel boeken die je kan lezen en ook gratis mee naar huis mag nemen.

Al dit positieve was door meer mensen ontdekt, toen we om 12 uur binnen kwamen was het even zoeken maar gelukkig konden we al snel een tafeltje vinden. Als ik geen andere afspraak had gehad hadden we tot sluitingstijd hier gezeten.

Omdat ze geen wifi hebben moesten we noodgedwongen aan een stuk kletsen. Nu is dat met mijn tafelgenoot niet zo moeilijk. Mijn kinderen konden vroeger al aan de duur van het telefoongesprek zeggen wie ik aan de lijn had.

Als begin had ik vegan koffie, lekker met sojamelk. De eigenaar Dirk-Jan was heel behulpzaam. Beide soorten soep van de dag waren vegan. Mijn tafelgenoot nam de  Thaise pompoensoep met tomaat & sojaboontjes en  ik koos voor de Surinaamse kerrysoep met kouseband. De eerst smaakvol en mild en de Surinaamse was lekker pittig. De soep werd geserveerd met brood en salade.

Een positieve verassing was dat we voor drie koffie en het soepje nog geen 17 euro  per persoon kwijt waren.

Helaas had ik geen tijd meer om naar hun bakkerij te gaan, maar we hebben snel weer een afspraak gemaakt in Amersfoort en ook dan gaan we weer hier naar toe.

Het nadeel van gelegenheden als dit is dat de lat erg hoog komt te liggen voor de volgende keer dat ik buiten de deur lunch of dineer.
Bedankt voor de gastvrijheid Dirk-Jan, zalige koffie en soep, I’ll be back!

Krommestraat 18 Amersfoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *