Vegan blueberry ontbijttaart, zonder oven

Ja als de kinderen mij dan toch Oma taart noemen dan kunnen we ook wel ontbijten met taart, wel gezond uiteraard. Ik heb hem een avond van te voren gemaakt zodat we na het decoreren en foto’s nemen meteen aan tafel konden.

Nodig:

  • quichevorm met een losse bodem 24 cm
  • steelpan
  • weegschaal
  • maatbeker
  • foodprocessor
  • garde

Ingrediënten:

  • olijfolie om de vorm mee in te vetten
  • 12 Medjoul dadels, pit verwijderen
  • 50 gram kokos
  • 95 gram zonnebloempitten
  • 100 gram amandelen, ongebrand
  • 400 gram plantaardige yoghurt met blauwe bessen
  • 3 gram agar agar
  • 100 ml water
  • om te garneren, kiwi, blauwe bessen, noten, kokosvlokken of andere dingen die je lekker

Bereiding:

  1. Vet de vorm in met olijfolie.
  2. Maak de bodem door dadels, kokos, zonnebloempitten en de amandelen in de foodprocessor fijn te malen tot een plakkerig en korrelig mengsel.
  3. Schep het mengsel in de vorm en druk het het goed in de randen en plat op de bodem zodat de yoghurt er nog in past.
  4. Los de agar agar op in 100 ml water en breng dan al roerend aan de kook, laat het een minuut gaar worden en daarna iets afkoelen en dan meteen bij de yoghurt. Agar agar geleerd heel snel, wacht dus niet te lang. Schenk de yoghurt in de bodem.
  5. Zet de taart in de koelkast totdat hij stijf is, ongeveer 2 uur.
  6. De taart bewaren in de koelkast, dit vanwege het hoge eiwit gehalte van agar agar.

Een gedachte over “Vegan blueberry ontbijttaart, zonder oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *