Het is alweer meer dan een half jaar geleden dat ik een recept geschreven heb voor een van mijn sites: Annemiek Kookt en Culinairwestfriesland.

Niet dat ik stil gezeten heb, inmiddels heb ik naast mijn zelfstandigwerkend kok papieren ook het examen voor Natuurvoedings adviseur gehaald. Een combinatie waar ik goed gebruik kan maken van mijn vorig leven in de gezondheidszorg.

Het werk aan mijn nieuwe kookboek “Kook met boergondische en stoere ingrediënten, het jaar rond” (Bewust genieten voor lekkerbekken) heb ik wat anders ingedeeld, alle deadlines heb ik losgelaten, het is klaar wanneer het klaar is en SUPER mooi is geworden. Voor de DTP-er, de drukker en mezelf is het de eerste keer dat we zo’n groot boek maken. Dit heeft tijd nodig en moet groeien ben ik inmiddels achter.

Op dit moment ben ik 4 weken in Zweden en Denemarken met onze zeilboot de Tranquilo, een toepasselijke naam 😉
Als ik terug ben ga ik weer verder met mijn boek. Met mooie seizoensproducten, en vlees van dieren die ik ken de keuken in. 2018 gaat het niet meer worden, dat is een ding dat zeker is, in 2019 bekijken we de resultaten weer.

Nu is het niet zo dat ik het afgelopen half jaar geen recepten gemaakt heb, ik ben er alleen niet aan toe gekomen om het met jullie te delen.

In Klintholm, een plaats in Denemarken op het eiland Møn, moesten we een extra dag wachten omdat er te veel wind was om verder te zeilen.
Een mooie gelegenheid om de kombuis in te duiken voor de lunch. Natuurlijk met vis, want het is per slot van rekening een vakantie op zee. De frittata die ik gemaakt heb was heerlijk.

Benodigde ingrediënten voor de frittata:

olijfolie om in te bakken
5 biologische eieren, M
1 blikje tonijn met groenten of verse tonijn met wat courgette erbij
1/2 gesnipperd ui
1 grote teen gesnipperd knoflook
2 eetlepels (homemade) mayonaise
1 eetlepel grove mosterd
6 cherrytomaatjes in plakjes gesneden
50 gram geraspte cheddar kaas
2 theelepels Italiaanse kruiden, vers of gedroogd
peper en zout naar smaak, kan ook achteraf worden toegevoegd

Bereiding van de tonijn frittata:

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan.
Klop de eieren los en voeg alle ingrediënten toe, roer het goed door.
Schenk alles in de verwarmde koekenpan en laat de frittata zachtjes garen met een deksel op de koekenpan.

In Denemarken hebben ze zalig roggebrood, maar een grof brood in Nederland kan ook prima.

Voor ons was dit een goede bodem om later een geweldige kroeg in Klintholm in te duiken 😉

p.s. je hebt wel veel bekijks als je je foodfotografie op de steiger doet.

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “Tonijn frittata

    1. Wat leuk, een berichtje. Bij mij is een frittata net zoals in Italië, de koelkast openen en kijken wat er op moet 😉 Het voordeel is dat je altijd iets anders maak.
      En ja onze zeilboot is echt tof, een weekendje uitwaaien, en ik kan weer met een leeg hoofd de week in duiken. Eigenlijk hetzelfde als jij in Bretagne uit gewaaid ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *