Taart met aalbessen en amandelspijs

Toen ik terug kwam van vakantie hingen mijn struiken vol met rode aalbessen, snel oogsten en verwerken dus. Deze taart combineert amandelspijs met de frisse bessen is echt zalig.

Benodigde keukengrei:

  • taartvorm 28 cm met losse bodem
  • aluminiumfolie
  • plastic folie
  • blindbak vulling, bv erwten of gedroogde bonen, rijst of bakknikkers uit een taarten bakwinkel.
  • mixer
  • bakblik

Ingrediënten:

voor de bodem

  • olijfolie om de vorm in te vetten
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei

voor de vulling

  • 300 gram amandelspijs
  • 100 gram zachte roomboter
  • 100 gram bloem
  • 45 gram suiker
  • 4 eieren
  • 350 gram rode aalbessen

Bereiding:

  1. Vet de taartvorm in met olijfolie.
  2. Kneed de bloem met de boter en suiker tot kruimel, voeg het ei erbij totdat het een geheel wordt.
  3. Doe het deeg in de vorm, maak een platte bodem en zorg dat het goed in de randen verdeeld wordt. Doe er een stukje plasticfolie over en zet de bodem 30 minuten in de vriezer.
  4. Vet de vorm in en verwarm de oven voor op 190 graden.
  5. Verwijder de plasticfolie en leg aluminiumfolie over de bodem en verdeel hier de steunvulling over. Zo hou je de bodem mooi laag en voorkom je dat hij rijst. Zo houd je genoeg ruimte voor een overheerlijke vulling.
  6. Bak de bodem 25 minuten en laat deze hierna goed afkoelen, verwijder de steunvulling.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  8. Mix het amandelspijs met de boter, bloem en suiker tot een geheel. Meng nu 1 voor een de eieren erdoor tot een glad mengsel zonder klontjes.
  9. Zet de taartvorm met de bodem op een bakblik en schenk het mengsel op de bodem en verdeel de bessen erover.
  10. Bak de taart 25 minuten en laat hem afkoelen.

Op de foto heb ik ook nog een ontbijt gemaakt met rode bessen, dit heeft echter niets met de taart te maken maar ik had geen foto genomen van de taart alleen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *