Moederdagtaart met bubbels

Moederdag, altijd leuk om dat wat lekkers bij de koffie te hebben of in dit geval kan het zelfs bij de rosé bubbels geserveerd worden.
Zoals de meesten wel weten drink ik al 2 jaar geen alcohol meer en heb deze taart met een geweldige alcoholvrije bubbel gemaakt.

Benodigde keukengerei:

  • springvorm 26 cm of een hartvorm met dezelfde inhoud
  • mixer of keukenmachine, garde kan ook
  • vork
  • mes
  • snijplank
  • weegschaal
  • bakpapier
  • pan en een kleinere kom
  • spatel

Ingrediënten voor de moederdagtaart:

  • 400 gram witte chocolade, au bain-marie gesmolten
  • 3 eieren, los geklopt
  • 125 ml crème fraiche
  • 1 zakje vanillesuiker, 8 gram
  • 100 gram suiker
  • citroensap van 1 citroen
  • 75 ml sinaasappelsap
  • 600 gram roomkaas naturel (Philadelphia of MonChou)
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram Bastogne koeken of mariakoekjes
  • 200 gram aardbeien
    Taartgelei:
  • 4 gram agar agar
  • 200 ml rosé mouserende wijn (Morouj rosé alcoholvrij)
  • optioneel, 200 gram aardbeien in de lengte door gesneden

Bereiding van de moederdagtaart:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verkruimel de gekozen koekjes met een vork en meng dit met de boter, verdeel dit mengsel over de bodem van de 26 cm springvorm.
  3. Meng de roomkaas met het sinaasappelsap, 100 gram suiker, vanillesuiker, 3 eieren, citroensap en de crème fraiche in de keukenmachine, mixer of met de hand.
  4. Verwarm ondertussen de chocolade au bain-marie, water tegen de kook aan met een schaal op de pan waar de chocolade in zit. De schaal mag het water niet raken, laat de chocolade langzaam smelten.
  5. De gesmolten witte chocolade mag bij het kaasmengsel, spatel het er goed doorheen.
  6. Snij 200 gram aardbeien in plakjes , in de breedte, en spatel dit er ook doorheen.
  7. Giet het mengsel op de koekbodem van de vorm.
  8. Bak de cheesecake in het midden van de oven in 55 minuten gaar, de cheescake is gaar als de bovenkant droog is en er nog iets beweging zichtbaar is in het midden.
  9. Zet de oven uit, het ovendeurtje op een kier en laat daar de cheesecake zeker een uur in afkoelen. Zo voorkom je zoveel mogelijk dat er scheuren in kunnen komen.
  10. Ondertussen kan je de gelei maken omdat dit ook nog 45 minuten af moet koelen.
  11. Ik kies ervoor om ook wat aardbeien bovenop te gebruiken met de gelei. De aardbeien gaan in dit geval ook door de gelei. Als je ervoor kiest om alleen een gelei laag als topping te doen is het leuk om dit ook een beetje over de rand te laten lopen, maar het kan ook mooi strak.
    Taartgelei:
  12. Kook de agar agar met een paar eetlepels rosé en laat het 2 a 3 minuten zachtjes gaar worden..
  13. Verhit de overige rosé maar laat niet koken. Haal van het vuur.
  14. Voeg de rosé met agar agar in de warme rosé toe, laat iets afkoelen maar niet te lang.
  15. Verdeel de taartgelei over de taart of voeg eerst de aardbeien toe aan de gelei, dan de aardbeien uit de gelei halen en langs de zijkant verdelen over de taart en de overige gelei er in het midden overgieten.
  16. Zet de met gelei bedekte taart zeker 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.
  17. Optioneel, nu kunnen er nog aardbeien op de taart gelegd worden langs de rand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *