Koekjes met drop chocolade

In Denemarken kan je alles kopen met drop, dus ook chocolade, dit vroeg erom om in Fynshavn koekjes mee te gaan bakken op de boot. Een mooiere omgeving voor foodfotografie kan ik niet bedenken, wat was het hier mooi.

Voor het eerst heb ik afgelopen vakantie veel in de kombuis gestaan, dat was geen straf op de Tranquilo.
Ik had vergeten bakpoeder te halen maar had nog wel verse gist en daar ging het prima mee, wel het deeg een uurtje laten rijzen. Gewoon 1 1/2 theelepel bakpoeder is ook prima dan kunnen ze meteen de oven in. Kies vooral chocolade uit die je zelf lekker vindt!

Benodigde keukengerei:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • kom

Ingrediënten voor de koekjes, 30 stuks:

  • 300 gram tarwemeel
  • 75 gram rietsuiker
  • 2 eieren, M
  • 8 gram verse gist, of 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 gram roomboter
  • 125 gram chocolade, fijn gehakt

Bereiding:

  1. Meng op de chocolade na alles door elkaar, ik heb het gewoon gekneed. Als je gist gebruik laat het deeg dan op een warme plaats onder een natte theedoek een uurtje rijzen, met bakpoeder kan je meteen door.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng de chocolade erdoor en maak 30 koekjes, maak bolletjes die je plat drukt op een bakblik met bakpapier.
  4. Bak de koekjes in 15 minuten knapperig. Omdat ik maar twee standen op mijn oven aan boord heb, hoog of laag, moet je even kijken of ze knapperig ziin.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *