Griesmeelpudding met tutti frutti in thee geweekt

Tutti frutti een mengsel van gedroogd fruit, abrikoos, pruimen en appels. Ik wilde dit niet gewoon in water laten weken dus gebruikte ik thee met o.a. zoethout, rozen, steranijs en nog wat meer ingrediënten. Je kan een thee gebruiken die je lekker vindt, let erop dat de tuttifrutti 24 uur moet weken voordat het gekookt wordt!

Deze keer heb ik er griesmeelpudding bij geserveerd, een lekkere combinatie.

In de tutti frutti zit uiteraard suiker en er wordt 35 gram toegevoegd.
Maar in vergelijking met het kant en klare assortiment in een supermarkt is dit een verantwoord nagerecht.

Benodigde keukengerei:

  • puddingvorm of schaal waar 800 ml in past
  • kookpan
  • garde
  • kom waar de tutti frutti in kan weken
  • huishoudfolie

Ingrediënten tuttifrutti met griesmeelpudding voor 6 personen:

  • 250 gram tutti frutti
  • 400 ml thee
  • 1 eetlepel citroensap
  • 800 ml melk
  • 70 gram griesmeelpudding
  • 35 gram suiker

Bereiding tuttifrutti en griesmeelpudding:

  1. Zet de tutti frutti met het citroensap een dag van te voren met de thee in de week.
  2. Kook minimaal 3 uur voor gebruik van de griesmeelpudding de melk in een pan.
  3. Zet de puddingvorm of schaal vol met koud water.
  4. Als de melk kookt mag de griesmeelpudding en de suiker bij de melk worden toegevoegd. Blijf roeren totdat het dik begint te worden.
  5. Giet de puddingvorm leeg en giet de griesmeelpudding in de vorm.
  6. Leg meteen huishoudfolie over de pudding zodat er geen vel ontstaat.
  7. Laat de pudding afkoelen en zet hem daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast.
  8. Kook de tutti frutti in het weekvocht in 30 minuten gaar en laat afkoelen.
  9. Ik serveer de tutti frutti koud bij de pudding maar warm of lauw kan ook.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *