Granola met gedroogd fruit en paardebonen

Het was even zoeken in Denemarken, maar aangezien ik geen voorraden mee neem omdat ik er vanuit ga dat de Denen ook gewoon eten moeten heb ik ook granola aan boord gemaakt. Gelukkig gaf de Turkse winkel in Middelfart uitkomst met betaalbaar gedroogd fruit en ook de yoghurt was hier 3 euro goedkoper. Fijn, want daar ontbijt ik altijd mee met lekker vers fruit erdoor, brood is niet mijn ding.
Als vegetariër doe ik er noten in voor ijzer, vitamine E en B1, abrikozen voor vitamine A en C, mineralen en ijzer, vijgen voor vezels, mineralen en vitamine A en B. Een goede start van de dag dus.

Benodigde keukengerei granola:

  • bakblik
  • bakpapier
  • lepel
  • snijplank
  • mes

Ingrediënten granola:

  • 200 gram havermout
  • 55 gram amandelschaafsel
  • 50 gram olijfolie
  • 50 gram maanzaad
  • 125 gram gedroogde vijgen
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 170 gram geroosterde paardebonen/mollebonen/tuinbonen

Bereiding granola:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg het bakpapier op het bakblik en verdeel hier de havermout, amandelen en de olijfolie op.
  3. Roer het door elkaar en zet het 25 minuten in de oven, roer het na 10 minuten nog een keer om. Het mag lichtbruin en krokant worden.
  4. Snij de vijgen en de abrikozen fijn.
  5. Als de havermout uit de oven komt, even af laten koelen en maanzaad, vijgen, abrikozen en de paardebonen erdoor mengen.
  6. Bewaren in een afgesloten pot of bakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *