Granola met cranberry’s, zonnebloempitten, mulberries en nog veel meer

Granola maken doe ik  al vele jaren. Iedere keer met andere ingrediënten dus het verveeld nooit. En ook niet geheel onbelangrijk, ik voeg er geen suiker aan toe en dat kan ik van alle verschillende versies in de supermarkt niet zeggen.

Ik gebruik naast havermout en een mooie biologische olijfolie altijd iets van bessen, meestal wel cranberry’s en noten.
Na het bakken voeg ik dan de ene keer lijnzaad, maanzaad, bessen en soms zelfs chocolade toe 😉 Op vakantie zei mijn schoondochter een keer, Annemiek er zit geen chocolade door de granola…Ja het is niet iedere ochtend feest Saskia!

Ik heb gisterenmiddag ook meteen wat granola cadeau gedaan aan mijn theevisite.

Benodigde keukengrei

  • bakplaat
  • bakpapier
  • lepel
  • 2 potten om het in te bewaren

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 100 gram verse cramberry’s
  • 75 ml olijfolie

om er na het bakken door te doen:

  • 50 gram mulberries
  • 20 gram maanzaad
  • 30 gram lijnzaad
  • 50 gram biologische Kuná chocolade drops 71% uit Ecuador. Als je het helemaal zonder toegevoegde suikers wilt maken laat je dit laatste natuurlijk achterwege.

Bereiding van de granola:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg bakpapier op het bakblik.
  3. Strooi de havermout, zonnebloempitten, amandelschaafsel en de cranberry’s op het bakpapier. Verdeel het over het hele bakblik, giet de olijfolie erover en roer het door.
  4. Zet het 20 minuten in de oven.
  5. Roer het geheel om na 10 minuten.
  6. Laat de granola afkoelen en meng dan de overige ingredienten erdoor.

Ik ontbijt iedere morgen met granola maar gebruik het ook als crumble over taart of in combinatie met een nagerecht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *