De reis van Babette naar een gezonde voeding

Een blog van Babette van den Crommenacker, die ik heb leren kennen bij een lezing die ze gaf voor de organisatie ‘A Wellness revolution‘. Er worden lezingen gegeven in heel Nederland, kijk eens op hun site als je iets over voeding en nutritional glycobiologie wilt leren.


Babette: Al jaren heb ik de drang naar het vinden van een optimaal balans in leven, werken, vrijheid en optimale gezondheid. Dit is voor lange tijd extreem uit balans geweest. Door een lichaam dat vaak niet mee werkte en vele lichamelijke problemen, waar geen antwoord op te vinden was, hierdoor ben ik een ander pad gaan lopen. Een pad wat buiten het pad van de medische wereld loopt, ook wel de alternatieve/integratieve geneeskunde genoemd.

Ik ontdekte dat mijn lichaam op een juiste manier gevoed moest worden om meer energie te hebben. Verder ontdekte ik dat mijn mentale fitheid effect had op mijn fysieke gestel, toch wel een beste shock voor mij. Dus ook hiermee ging ik aan de slag en volgde hiervoor therapie. Toen ik ontdekte dat ik werk deed wat me geen energie opleverde en ik hiervan opgebrand kon raken (ook wel een burn out), koos ik eieren voor mijn geld en pakte ik de kans aan mijn contract te beëindigen.
En daar ging ik, op reis voor 5 maanden in Azië. Hier ontdekte ik mijn passie voor lokale en pure voeding. Ook mijn lijf werd hier bijzonder blij van!

Na die tijd ben ik gestart met het creëren van projecten, rondom bewustheid, gezondheid, voeding (fysiek en mentaal).
En nu besef ik me ineens dat 29 maart, 3 jaar geleden het de dag was dat ik vertrok naar Azië, niet om een nieuw hoofdstuk, maar een nieuw boek te starten in mijn leven.

Afgelopen 2 jaar ben ik bezig geweest om samenwerkingen op te zetten, hieruit is mijn missie geboren: Het bieden van educatie aan mensen op een simpele manier, zodat je zelf kan beslissen op basis van feiten wat goed voor jou is. Want uiteindelijk zijn we allemaal uniek en wat voor mij perfect werkt kan een hel zijn voor een ander. Optimale gezondheid vormen op een holistische manier. Nu 2 jaar verder zijn er door alle samenwerkingen, lezingen, workshops, interactieve bijeenkomsten, trainingen en cursussen ontwikkeld.

We staan aan de start van een nieuw jaar waarin we veel dingen die we ontwikkeld hebben nu voor het eerst gaan geven, zoals de 10 daagse opleiding om Health coach te worden en een holistische manier van leven.
Ik weet dat dit het begin is van een nieuwe toekomst, een toekomst waarin we kennis vergaren en weer durven te voelen wat voor jou belangrijk en goed is. Want uiteindelijk ben jezelf het middelpunt van je leven en heb je zelf de verantwoordelijkheid.


Babette bedankt voor je blog en je lieve woorden waar je het blog mee eindig hieronder, ik weet zeker dat we een mooie samenwerking tegemoet gaan!

Het was een eer om je in onze allereerste Wellness Support Class te mogen ontvangen. Ik was blij verrast toen je me een berichtje stuurde om te vragen of je een gebrade knolselderij – bekleed met zelf gemaakte bladerdeeg en gevuld met pesto en hüttenkäse mee mocht nemen. Dank hiervoor, je bent een enorme inspiratie voor me met je kookkunsten.
Ik hoop dat we een prachtige samenwerking tegemoet gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *