Bananenbrood met rood fruit en spicy kruiden

Morgen komt er visite van Texel, dan moet er natuurlijk iets lekkers bij de koffie zijn. Ik wilde nog een keer een bananenbrood in mijn tulbandvorm maken, en dan met rood fruit, dit was dan ook een mooie gelegenheid.

Benodigde keukengerei:

  • cake of tulbandvorm
  • kom
  • vork
  • zeef

Ingrediënten bananenbrood:

  • 100 gram aardbeien
  • 80 gram blauwe bessen
  • 80 gram frambozen
  • 4 rijpe bananen
  • 75 gram gesmolten boter
  • 150 gram donkere basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels honing
  • snufje zeezout
  • 1 theelepel wijnsteen of bakpoeder
  • 175 gram volkoren tarwemeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • snufje kruidnagel
  • olijfolie om de broodvorm of tulband vorm mee in te vetten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
  2. Prak de bananen in een grote kom fijn met een vork, voeg 2 eetlepels honing erbij en de gesmolten boter. Als dat gemengd is kan het ei, de suiker, zout, vanillesuiker, wijnsteen, kaneel, kruidnagel en de nootmuskaat erbij, weer goed mengen.
  3. Zeef de bloem en vermeng dit met het bananen mengsel. Het is niet noodzakelijk maar ik heb er heel kort een staafmixer door gehad.
  4. Als laatste kan het fruit erdoor, aardbeien kroontje eraf en grof gesneden, de rest kan je er zo door heen mengen.
  5. Het brood 1 uur in de oven bakken, prik met een satéprikker in het brood, als deze er schoon uitkomt is hij gaar. Anders nog even langer in de oven.
  6. Laat het afkoelen in de vorm en draai hem dan om, zo komt hij makkelijker los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *